Plov
Tere blogilugeja!
Tänaseks argipäeva roaks valisin lihtsalt ja kiirelt valmiva plovi. Sööki on hea teha peale pikka kooli- või tööpäeva, sest see on kõhtutäitev ja kiirelt valmiv. Toidu toorained on kõikidel pereemadel köögis olemas ja suuri väljaminekuid ei pea tegema.
Retsepti sain oma ema käest, kes vajadusel mind kõrvalt juhendas ja abistas, kui vaja oli.
Koostisained:
Tänaseks argipäeva roaks valisin lihtsalt ja kiirelt valmiva plovi. Sööki on hea teha peale pikka kooli- või tööpäeva, sest see on kõhtutäitev ja kiirelt valmiv. Toidu toorained on kõikidel pereemadel köögis olemas ja suuri väljaminekuid ei pea tegema.
Retsepti sain oma ema käest, kes vajadusel mind kõrvalt juhendas ja abistas, kui vaja oli.
Koostisained:
- 300g sealiha
- Pool sibulat
- 2 porgandit
- 100g tomatipastat või ketšupit
- Pipar
- Sool
- Suhkur
- 2 dl riisi
- 2 küüslauguküünt
- 0.5 l puljongit
- Õli
Valmistamine:
- Pruunista liha õlis, lisa tükeldatud sibul ja porgand.
- Lisa puljong ning seejärel veega loputatud riis ja tomatipasta/ketšup.
- Keeda madalal kuumusel. Vajadusel lisa keevat vett juurde.
- Maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning lisa küüslauk. Toit on valmis, kui segu on keenud ühtlaseks massiks.
Toit tuli väga maitsev välja ja terve pere sõi ning kiitis. Rooga teen kindlasti veel, sest nagu ma juba eelpool mainisin, on see tõesti lihtne ja kiirelt valmiv. Raskusi mul söögitegemisel ette ei tulnud. Kõrvale tegi ema lihtsa lehtkapsa salati, mille retsepti ma siia ei kirjuta, sest see pole minu tehtud.
Kõike head!
Mariliis
Kommentaarid
Postita kommentaar