Hakk-kotletid

Tervist.
Tänaseks toiduks valisin Eesti kodudes tuntud kotletid. Valiku tegin sellise kuna vanaema teeb pidevalt kotlette, mis mulle väga maitsevad. Teiseks on toiduained on levinud ja kõigil kodus olemas. Menüü leidsin veebilehelt nimega Toidutare. Link retseptile: http://toidutare.ee/rahvusköögid/eesti/FE96/#Hakk-kotletid praekartuliga

Retsept on 6-le portsjonile, mis on enam-vähem täpne. Retseptis pole mainitud aega, aga mul kulus umbes 30 minutit. Retsepti ma täielikult ei järginud ja kõrvale tegin praekartulite asemel kartulipudru.

Koostisained:
500g hakkliha
1 sibul
2 küüslaugu küünt
2 saia viilu
1dl vett
1 muna
0,5dl hapukoort
1tl kartulimaitseainet
soola
pipart

Alustasin sellega, et võtsin kausi, panin sinna sisse vee. Lisasin saia ja lasin sellel paisuda ca 5 minutit. Paisumise ajal hakkisin sibula ja küüslaugu. Lisasin teise kaussi sibula, küüslaugu, muna, hakkliha, hapukoore ja kuivaks pigistatud saia. Tunde järgi lisasin maitseks sibulat ja soola. Segasin ühtlaselt läbi. Panin panni sooja, lisasin õli. Vormisin pätsid ja küpsetasin kotletid mõlemalt poolt pruuniks, samal ajal panin kartulid keema. Toit on valmis. Kotletid tulid hästi välja ja ise jäin tulemusega rahule. Soovitan kõigil järgi teha, kuna retsept on lihtne ja maitsev.

Head isu!
Anri

Kommentaarid

Populaarsed postitused