Mantõ

Tervist! Tahan teiega jagada ühte oma vanaema retsepti: "Suured aurutatud pelmeenid ehk Mantõ". Seda toitu valmistame sugulaste kokkutulekutel või sünnipäevadel. Roog võib alguses olla väljakutse, aga kui kellegagi koos teha, siis saab hakkama. Isiklikult soovitan seda toitu süüa hapukoorega ja adžikaga.


Koostisosad


Tainas:

  • 4 muna (toasoe)                                              
  • 0,5 tl soola
  • 2 klaasi piima või vett (toasoe)
Täidis:
  • 1,5 kg seahakkliha
  • 4 mugulsibulat
  • sool (1-1,5 tl.)
  • pipar (1 tl.)
  • või

Valmistamine:

  1. Klopi muna soolaga, lisa piima või vett ja sega jahuga tihkeks.
  2. Vala jahu lauale hunnikusse, siis tõsta tainas sinna sisse ja sõtku, nii et ei kleepuks käte külge. 
  3. Tainas jaga neljaks palliks.
  4. Sõtku iga palli veel jahuga ja siis rulli võimalikult õhukeseks neljakandiliseks tükiks.
  5. Tainas lõika ruudulisteks tükkideks.
  6. Täidis pane peale koos võitükiga ja vormida pelmeenid.
  7. Pelmeene auruta aurupotis 40 min. 



























Minul on see roog hästi õnnestunud, sest oleme seda emaga kahekesti valmistanud. Aurutatud pelmeenid on võrratud ja alati külalised ootavad seda rooga, sest see viib keele alla.
Head katsetamist!
Liisa

Kommentaarid

  1. Jahu kogus retseptis puudub. Mitu TK tuleb sellest retseptist?



    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused