Mustika-banaani purukook
Tere! Sel nädalal valmistasin mustika-banaani purukooki. Valmistusõpetuse leidsin kokandusajakirjast Perenaine.ee. Retsepti otsides lähtusin sellest, et meil oli kodus külmkapis kaks pakki kohupiima, mis oli vaja ära kasutada enne, kui need pahaks oleks läinud. Retsept tundus lihtne, kuid samas huvitav, ma pole varem küpsetanud kooki, mis sisaldaks ka banaani. Õnneks oli meil kodus parasjagu banaane ning sügavkülmas oli suvel korjatud mustikaid.
Koostisosad
Põhi:
- 4 dl nisujahu
- 1 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 150 g võid
Täidis:
- 400 g kohupiima
- 3 sl hapukoort
- 1 dl suhkrut
- 2 muna
- 2 banaani
- mustikaid
Valmistamine
1. Põhja valmistamiseks sega omavahel kuivained ja lisa või, näpi segu puru-taoliseks.
2. Purusta banaanid kahvliga, sega kohupiima, hapukoore, suhkru ja munadega.
3. Laota ahjuvormi umbes 2/3 tainapurust, vala peale banaani-kohupiimasegu ja mustikad. Raputa peale ülejäänud puru.
4. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni puru on pealt ilus kuldne.
Kook tuli minu arvates hästi välja ning oli maitsev, kuigi ma ise kõige suurem koogiarmastaja pole. Küpsetis oli mul ahjus 50 minutit ning võib-olla oleksin võinud lasta sel pealt veel natukene kuldsemaks minna, kuid tooreks see kindlasti ei jäänud. Mul on natuke kahju, et banaani maitset ei olnud koogis väga hästi tunda, põhjuseks võis olla, et banaanid olid veidi toored. Koogi valmistamine ei olnud keeruline, sest retsept oli lihtne ja arusaadav.
Head küpsetamist,
Karin
Kommentaarid
Postita kommentaar