Tervislik tortilla pitsa
Tervislik tortilla pitsa
Valmistasin õhtusöögiks tortilla pitsa. Kõik meie peres armastavad pitsat süüa, aga tahtsin selle valmistada võimalikult tervislikult.
Süüa valmistasin viiele inimesele ja arvestasin ühe tortilla põhja inimese kohta. Varem olen teinud lillkapsa põhjal pitsat, kuid seekord otsustasin osta valmis põhjad.
Koostisosad:
- Santa Maria Tortilla Original 6 tk
- Kodune hakkliha 600 gr. sea- ja veiselihast (Rakvere)
- Küüslaugumaitselist tomatipastat 150 gr.
- Konservimaisi 285 gr.
- Riivjuustu 200 gr.
- Keskmine brokoli
- Maitsestamiseks soola ja musta purustatud pipart
Tükeldasin brokoli ja keetsin soolaga maitsestatud vees. Brokoli võiks jääda peale keetmist krõmpsuv ning seejärel tõstsin selle sõelale jahtuma. Hakkliha praadisin pannil küpseks ja lõpus lisasin tomatipastat, soola ja musta purustatud pipra ning lasin veel veidi segul pannil maitsestuda.
Lülitasin praeahju 220 kraadi peale sooja. Küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile asetasin ühe tortilla põhja. Määrisin sellele hakkliha segu, puistasin peale konservmaisi, brokoli tükke ja lõpuks riivjuustu. Pitsat küpsetasin ahjus kuni juust on sulanud ja põhi helepruuni värvusega.
Pitsade valmistamiseks kulus umbes tund aega. Kõrvale pakkusin joogiks teed ja kohvi. Väike vend, kes on 7 aastane, sõi ka pitsat väga hea isuga. Brokoli tükid noppis ta siiski välja, need tundusid tema jaoks üleliigsed. Ema ja isa kiitsid samuti minu pitsat ning neile meeldivad minu toidukatsetused.
Head isu,
Liisa
Head isu,
Liisa
Kommentaarid
Postita kommentaar