Šokolaadiruudud ehk brownied
Tere! Sel nädalal valmistasin šokolaadiruute ehk browniesid. Brownie on šokolaadikook, mis on enamasti pealt heledam ja kuiv, seest aga veidi niiske ning võib sisaldada ka pähklitükke. Ma varem ei teadnudki, et browniede sisse pannakse pähkleid. Tahtsin šokolaadiruute teha, sest need on maitsvad, kuid mitte liiga magusad. Samuti soovisin proovida, kuidas pähklid sinna sobivad. Retsepti sain Nami-Nami leheküljelt.
Koostisosad:
- 200 g võid
- 200 g tumedat 70% šokolaadi
- 3 muna
- 200 g suhkrut
- 100 g nisujahu
- 100 g hakitud kreeka pähkleid
- 0.5 tl soola
- 0.5 tl vanilliekstrakti
Valmistamine:
- Vooderda 24x24 cm koogivorm küpsetuspaberiga ning pane ahi 170˚C peale kuumenema.
- Sulata või ja šokolaad vesihaudes või mikrolaineahjus.
- Klopi munad ja suhkur elektrimikseriga vahule. Lisa sulanud šokolaadi-võisegu ning sega ühtlaseks. Lisa jahu, sool, hakitud pähklid ja vanilliekstrakt, sega täiesti ühtlaseks.
- Kalla tainas vormi ning küpseta 170kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook pealt kuiv tundub.
- Serveeri soojalt või lase vormis jahtuda, siis tõsta vormist välja ning lõika tükkideks.
Originaalretsepti pilt (vasakul) ja minu valmistatud koogi pilt (paremal)
Minu kook tuli palju kuivem ja õhem, sest mul oli suurem plaat. Ma oleksin pidanud kas vähem küpsetama või tegema suurema koguse. Avastasin hiljem, et Nami-Nami leheküljel on isegi õpetus, selle kohta, kuidas kohandada retsepti suuremale või väiksemale küpsetusvormile. Kook oli siiski maitsev, kuigi meenutas tekstuurilt pigem küpsist. Ka pähklid sobisid minu arvates brownie sisse hästi. Mul on hea meel, et mu perele küpsetis siiski maitses ning sain õppetunni, et retsept tuleb enne korralikult läbi lugeda ja mõelda. Tahan tulevikus kindlasti proovida browniet uuesti teha ning olla järgmine kord tähelepanelikum.
Kõike head,
Karin
Kommentaarid
Postita kommentaar