KÜPSETAMA!

Põldmarja-õunapirukas

Hei! Täna teen esimese postituse küpsetise kohta, täpsemalt põldmarja-õunapirukast. Valdavalt olen blogis teinud ainult soolaseid toite, kuid nüüd mõtlesin, et vahelduseks võiks teha ka midagi magusat. Lisaks on Eestis piduaeg ning miks mitte panna peolauale üks magus pirukas.

Originaal retsept: http://toidutare.ee/enim_otsitud/n%C3%A4dala_kook/1C226/ 
Autor: Pille Enden

Retsepti valisin sellepärast, et seal oli vähe tooraineid ja see tundus oma raskusastmelt algajale küpsetajale kohane. Minu küpsetamiskogemused piirduvad ainult muffinite tegemise või väga lihtsa koogi valmistamisega, kus ka palusin ema abi. Seekord otsustasin täiesti ise hakkama saada ja ema abile mitte lootma jääda. 

Hakkame pihta!

Küpsetamiseks kulub üle 60 minuti ja kooki jagub vähemalt kümnele inimesele.

Toorained: 

Tainas:
  1. 150 g võid
  2. 1.25 dl suhkurt
  3. 1 muna
  4. Näpuotsa täis soola
  5. 3 dl jahu
  6. 0.5 tl küpsetuspulbrit
Sisu:
  1. 1 kg õunu (mina kasutasin 3 õuna)
  2. 400 g põldmarju
  3. 1.75 dl suhkurt
  4. 2 tl kaneeli
  5. 2 spl jahu
  6. 1 muna
  7. näpuotsatäis soola

Valmistamine:

  1. Taina valmistamine: Sega või suhkruga. Lisa muna, küpsetuspulber, sool ja jahu ning sega kõik tainaks.
  2. Võta kolmveerand tainast ja kata sellega küpsetusvorm ja ääred. Pane ülejäänud külmutuskappi 10 minutiks seisma.
  3. Sisu valmistamine: Koori ja tükelda õunad õhukesteks viiludeks. Sega õunad suhkru, kaneeli, jahu ja soolaga.
  4. Tõsta umbes 16 marja kõrvale ja kata koogi põhi kihiti õunte ja marjadega.
  5. Rulli ülejäänud tainas ruuduks ja lõika sellest välja umbes 3 cm ribad ja kata nendega pirukas. Määri tainaribad üle munaga ja pista tekkinud avadesse kõrvaletõstetud marjad.
  6. Küpseta kooki 180 kraadi juures 45-50 minutit.
  7. Lase koogil jahtuda ja kaunista kook tuhksuhkruga.
Ja ongi valmis!

Minu kook õnnestus suurepäraselt. Kooki lahti lõigates kartsin, et sisu on liiga vedel ja valgub kohe laiali, kui tüki eemaldan. Õnneks nii ei läinud ja pirukas püsis suurepäraselt koos. Lisaks ei olnud see liiga magus ja mulle väga meeldis kaneeli maitse küpsetise juures. Kindlasti teen ma seda veel tulevikus ja mõtlesin, et võiks proovida teha pirukat ka teiste marjadega, näiteks vaarikatega.

Küpsetamiseni!

Mariliis

Kommentaarid

Populaarsed postitused