KANA ANANASSIGA
Hei! On aeg hakata jälle köögis kokkama. Tänaseks argipäeva roaks valisin ma toidutare veebilehelt retsepti, mille nimeks on "Kleepuv kana ananassiga". Toit tundus huvitav ja teistsugune, sest ma pole kunagi ise midagi aasia pärast teinud. Lisaks oli toit oodatust palju vürtsikam. Toitu toekamaks muutmiseks keetsin juurde riisi ja tegin värske salati.
Originaal retsept: http://toidutare.ee/enim_otsitud/päevaretseptid/1C317/
Autor: Lia Virkus
Söök oli mõeldud neljale inimesele ja aega läks mul umbes pool tundi. Koguseid ma natukene muutsin. Näiteks võtsin nelja kanafilee asemel kaks ja lõikasin väikesteks tükkideks, mis sobis väga hästi. Üldiselt ma koguseid välja ei mõõtnud ning maitseaineid panin tunde järgi.
Toorained:
- 2 kanafileed
- Pool punast sibulat
- Pool punast paprikat
- 0.5 värsket ananassi
- 1 spl õli
- Sool
- Pipar
- 1 küüslauguküüs
- 2 spl mett
- 1 spl sojakastet
- 1 dl magusteravat tšillikastet
- 2 spl punaseveini äädikat
- 2.5 dl kanapuljongit
- 1 spl seesamiseemneidLisaks riis ja vabalt valitud salati materjal
Hakkame tegutsema!
Valmistamine:
- Lõika kanafilee tükkideks. Viiluta sibul ja lõika paprika väikesteks tükkideks. Koori ära ananass ja tee tükkideks. Pruunista kanatükid, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta ootele. Samal ajal pane riis keema. NB! Vaata, et oleks piisavalt vett.
- Prae samal pannil sibul, lisa paprika ja ananassi tükid. Pressi juurde küüslauk. Lisa juurde mesi ja sega mõned minutid.
- Vähenda kuumust ja lisa segule juurde sojakaste, tšillikaste, äädikas ja puljong. Kuumuta kuni segu hakkab keema. Seejärel lisa juurde kanatükid. Keeda veel 5 minutit ja maitse. Kui vaja, lisa juurde soola ja pipart. Serveerides puista roog üle seesamiseemnetega. Serveerida riisi ja salatiga.
- Ja ongi valmis!
Roog tuli mul rohke vedelikuga, sest ma lisasin natuke liiga palju puljongit ja tšillikastet. Maitselt oli toit üsna vürtsikas. Lausa nii terav, et minu ema, kes on vürtside suhtes üsna tundlik, ei suutnud seda toitu palju süüa. Soovitus inimesele, kellele terav toit eriti ei meeldi, aga tahab seda retsepti proovida, ära pane liiga palju tšillikastet. Minule isiklikult maitses toit väga. Esimest ampsu võttes oli tunda väga magusat ananassi maitset, kuid see muutus järsku teravaks tšilli maitseks. Maitse poolest meeldis toit perele ka, kui välja arvata liigne vürtsikus. Kahjuks tehnilistel viperustel pildistamisvõimalused puudusid, kui lisan siia originaal retsepti lehelt võetud pildi.
Põnevat katsetamist!
Mariliis
Kommentaarid
Postita kommentaar