Nutella Kreemiga Tassikoogid

                                           

         Patune suutäis - Nutella kreemiga tassikoogid


Tassikoogid on minu suureks nõrkuseks -imemaitsvad ning valmivad kiirelt.
Neid mõnusaid väikeseid koogiampse on väga lihtne valmistada. See on minu, kui loomingulise küpsetaja jaoks väga paeluv.
Siin üks minu lemmikretsept. Need tassikoogid on iga šokolaadisõltlase unistus. Rikkalikud, pehmed, mitte ülimagusad- täiuslikud.

Retsept pärineb Nami-namist (http://nami-nami.ee/retsept/10003/monusad_sokolaadimuffinid), kuid kreemi mõtlesin ise välja. Valmib 12 suurt tassikooki

Toorained:
  • 2 muna
  • 50 grammi suhkrut + 50 grammi fariinisuhkrut
  • 2tl vaniljesuhkrut
  • 135 grammi jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 4 spl kakaod (ilma suhkruta, näiteks Meie Mark)
  • 50 grammi võid
  • 175 grammi 10% hapukoort või maitsestamata jogurtit
  • 100 grammi tumedat shokolaadi

Valmistamine: 

  1. Vahusta munad fariinsuhkruga kohevaks. 
  2. Sega kuivained omavahel. 
  3. Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained. Viimasena lisa jämedalt hakitud šokolaad.
  4. Jaota tainas paberümbristega vooderdatud vormidesse, pannes vormid ääreni täis. 
  5. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni tassikoogid on kenasti kerkinud ja läbinisti küpsed.

Nutella Kreem:

  • 100 g pehme või
  • 150 g nutella
  • 200 g tuhksuhkrut
  • 3-4 tl piima      
  1. Mikserda toasoe või nutellaga hästi kreemiseks (5 min). 
  2. Sega juurde tuhksuhur ja piim (3min).

Tassikookide Kaunistuseks: 

Kaunistuseks raputa (kreemi) peale veel lemmikkommidest puru, küpsisepuru, värskeid puuvilju, pähkli- ja mandlipuru. Huvitava välimuse saad, kui veeretad kreemiga kaetud tassikoogi välimist äärt puru sees.
Kreemiga  jahtunud koogikesed, serveeri maitsva tee või kvaliteetse kohvi kõrvale.

Head meisterdamist!


Kommentaarid

Populaarsed postitused