Spagetivorm kanaga

Minu esimene

Oma esimeseks roaks valisin toidutare.ee keskkonnast retsepti "Spagetivorm kanaga". See tundus mulle lihtne ja kiiresti valmiv õhtusöök, mida saaksin oma perele peale pikka tööpäeva teha. Lisaks saab teha tavalisest toiduainest, nagu selleks on pasta, uue ja huvitava toidu.

                             Autor: Lia Virkus

Retsept on mõeldud 4-le inimesele ja valmistamiseks kulub umbes 20-40 minutit (oleneb inimese kiirusest ja osavusest). Minul kulus selleks pigem 40-60 minutit, sest ma ei ole just kõige kiirem köögis ning enne igat liigutust pidin mõtlema, kas ikka teen õigesti, ja lugema retsepti mitu korda üle. Koguseid toorainetel ma välja ei mõõtnud, panin tunde järgi, ja maitsestamisel usaldasin oma maitsemeeli.

Toorained:
  1.  2 spl rapsi- või oliivõli
  2.  3 küüslauguküünt
  3.  pool sibulat
  4.  400 g purustatud tomateid
  5.  1 dl tomatipastat
  6.  2 dl kohvikoort
  7.  300 g spagette
  8.  200 g riivjuustu
  9.  500 g kanafileed
  10.  5 tk kirsstomateid
  11.  Soola, suhkurt ja pipart
  12.  Värsket basiilikut
Hakkame süüa tegema!

  1. Keeda spagetid pehmeks. Samal ajal pruunista õliga pannil kanafilee tükid ja maitsesta soola ja pipraga. Tõsta teise kaussi ootele.
  2. Samal pannil kuumuta klaasjaks (ehk mitte pruuniks, vaid kergelt kuumuta läbi) sibul ja küüslauk. Sega nende hulka tomatipasta , purustatud tomatid ja tükeldatud basiilik. Kuumuta neid veel üheskoos 5 minutit.
  3. Lisa pannile kanatükid, kohvikoor ja maitsesta soola ja pipraga. Lisaks pane natuke suhrut, sest see tasakaalustab tomatite hapukust. Hauta veel segades 5-10 minutit. NB! Ära seisma jäta kaane alla, sest koor ja tomat võivad kõrbema minna!
  4. Sega kana-tomatikaste spagettide ja riivjuustuga. Jäta juustu peale puistamiseks natuke alles ka. Maitse ja maitsesta veel soola ja pipraga, kuna pasta imeb soola kiiresti endasse.
  5. Määri ahjuvorm õliga ja vala segu sinna sisse. Kaunista riivjuustu ja tomatitega.
  6. Küpseta 180 kraadises ahjus 15-20 minutit.
  7. Naudi enda tehtud rooga!
Retsepti muutsin enda tegutsemise järgi ja tegin natuke mugavamaks. 

Roog tuli mul alagaja kohta üpris hästi välja. Keegi ei kirtsutanud nägu, vaid kõik pereliikmed mugisid kahe suupoolega minu tehtud toitu. Minu õnneks ei liialdanud ma ka soolaga ja maitsebilanss oli paigas. Õhtusöögiks sobib see väga hästi, sest tegelikkuses on see kiire ja lihtsatest komponentidest koosnev roog. See on üsna rammus ja kiiresti kõhtu täitev ning loomulikult maitsev.



Peatse kokkamiseni,
Mariliis

Kommentaarid

Populaarsed postitused