Köögivilja-püreesupp
Köögivilja-püreesupp
Tere! Sel nädalavahetusel valmistasin perele lõunasöögiks köögivilja-püreesuppi. Retsepti sain Toidutare leheküljelt. Valisin just selle roa, sest ma pole kunagi varem iseseisvalt suppi teinud ning tahtsin selle kogemuse võrra rikkamaks saada. Retsept tundus lihtne ja odav, seega usun, et valmistan seda toitu tulevikus veelgi.
Originaalretsepti juures on võimalik välja arvutada koostisosade kogused vastavalt portsjonite arvule. Mina valmistasin süüa kuulele inimesele, kuid valisin kogused igaksjuhuks seitsmele portsjonile. Lisaks veel ümardasin kogused.
Mul läks tarvis:
- 2 spargelkapsast ehk brokolit,
- 2 sibulat,
- 5 porgandit,
- 7 kartulit,
- 2 liitrit kana- või köögivlja puljongit (ma kasutasin kanapuljongit),
- soola,
- musta pipart,
- soovi korral võib supi peale panna ka hapukoort.
Küsisin emalt ja vanaemalt nõu ja valmistasin supi veidi teisiti, kui oli originaalretseptis kirjas.
1. Koorisin ja tükeldasin köögiviljad. Tegin pigem väiksemad tükid, siis keevad kiiremini.
2. Kui olin köögiviljade tükeldamisega poole peal, panin vee keema. Kui vesi oli keema läinud, lisasin 2,5 puljongikuubikut ja soola (kogus maitse järgi).
3. Esimesena panin potti porgandid, sest need keevad kõige kauem.
4. 10-15 min pärast lisasin kartulid ja sibula.
5. Kõige viimasena, kui kartulid ja porgandid oli juba peaaegu pehmed, lisasin brokoli.
6. Kui kõik oli kenasti pehmeks keenud tõstsin poti kuumalt raualt ära ja püreerisin köögiviljad saumiksriga.
7. Lisasin veel veidi musta pipart ja oligi valmis.
Supp tuli minu arvates välja maitsev, kuigi selle värv ei tundu võib-olla väga isuäratav. Toit maitses ka pereliikmetele, välja arvatud mu 6-aastasele väikevennale, kes pole just kõige suurem köögivilja-armastaja.
Õppisin seda, et parem on panna natuke vähem soola ja maitseained, kui liiga palju, sest alati saab juurde panna. Supp ei olnud küll õnneks liiga soolane, aga mina isiklikult oleksin eelistanud mahedamat. Sain emalt teada ka millises järjekorras köögivilju potti panna, ma ise poleks selle peale mõelnudki.
Kokku läks mul toidu valmistamiseks umbes tund aega. Sain oma ülesandega kenasti hakkama, kuigi muretsesin veidi, kas mul tuleb ikka välja. Retsept on aga lihtne ja odav, sobiv kõigile, ka algajatele.
Järgmise korrani,
Karin
Kommentaarid
Postita kommentaar